Wednesday, December 29, 2010

Aku & Gym

Semalam 1st tym pergi gym ukm. Mula2 dtg all guys..girls xde pon.dh dkt 1/2 jam baru la ade makcik ni dtg. Muka poyo seyes gler.Elok org dh senyum terus tarik blk senyuman tu, tutup rapat2 xmo senyum dah. Agak2 makcik tu dh nk hbs cycling dah ttba dia bersuara:

Makcik muke seyes: "ehh..u xpeluh ke??"
Wewe: Peluh..Ni dlm baju ni peluh (sambil tunjuk sweater aku)
 Makcik muke seyes: Equipment tu sume kne wat tu..(sambil dia blah)
Wewe: Buekkk...

pastu makcik muke seyes terus balik.~~dlm ht aku:"e'eeleeh..tak rock la makcikkkk!!!"

Dah dekat sejam tu ade student pmpn dtg, men basikal sebelah aku..terus knl then jadi kwn.Pastu dia ajk join dia angkat bende alah berat tu, kwn dia bdk llki tu yg ajar.gilir2 angkat bende berat tu.
~~alamakkk..muscle blk la lengan aku nih!!



Esok pergi gym lagi..dah janji ngn bdk pmpn tu..hikhik

Note: Nama bdk pmpn tu Wanie.Bdk llki kwn dia tu xtau nama tapi wooooowwwww...hehe bley??lariiii... nono kejar aku ngan parang..

Wednesday, December 22, 2010

Tak sempat nak update cerita holiday yg should be happy, terupdate kemarahan yang melampau plak..

Hate ppl who only know gives an order!!!!!!!

Like wht i've done is nothing n rubbish!!!

Is there anythg else u can see through me

except FAULT???

Oh yeahhh.. I am PROBLEM MAKER and

U r a PROBLEM SOLVER!!!

Damn!! Damn!! Damn!!!

Oh yes..everythg is MY FAULT.

Im getting BORED with U.

Ur ANNOYING me!!!!!!

Thursday, November 4, 2010

Walaupun penat puas hati...

Weekend yang lepas, selepas anak bunny tu dah mati baru la nono yo yo ooo siapkan umah bunny tu..
Hukhuk...kejap2 g kedai hardware cari brg. Nasib la kedai hardware dekat je ngn umah..Balik je kedai hardware radio kete wat masalah lagi. Dah off engine pun still bunyi ala2 hang krungkengkrungkrengg bunyi..Malas dah nak g perodua lg merepair..Sian nono..tgh penat tu peluh2, tgh panas2 terik p barai radio kete aku plak..cabut tu cabut ni pasang balik pastu ok dah.yeayyyy!!! Eh nono kete kte awk xservice lg la, lupe ek..~~panggg. Semuanya nono kne wat..takpe nono tak kisah asalkan wewe happy katanye. kuikuikui...wewe slalu jek kesian kt nono diatas usaha nono yg beria2 tu tapi wewe ske je wat2 bodoh xmo kesian kan nono..sbb wewe masih lg tertnya2 sejauh mn keihlasan nono..sorry ler. awk xkisah kan, xpe kte wat bodoh je ek eh..

Eh nono..watpe tuu~~
                                          Nono: Ish jgnlah kacau i wat keje..
  Wewe: Kerut-kerut je muke u nanti tua. Ops lupe, tua sudaa...hikhik
                                Nono: I xpe. U tu tua sebelum usia.huhaha.
                                Wewe: Ouchhh..
                                            wewe: u..senyum la nak ambik gmbr nih..
                                           nono: T__T (malu siot mak ko ade kat cni)
                                           wewe: haaa..camtu la..nampak muda..8)
 
wewe: korang2 tepi ckit nak ambik gmbr uncle nor ni..
sarah: uncle nti letak la pemegang ni kat pintu tu..
nono: uncle penat dah.mlas la..uncle nak amek gambar masuk fb ni
Adam: cu..adam pon nak amek gambar..
Nono: Gambar i skali tau u..
sebok je bebudak ni..diorg ni la yg asyik perabihkan air ak wat tok nono.asal nono nak  minum je dah hbs.

nono: sarah ambek kan air uncle.haus la..
sarah:dah habis la..acuuu..uncle nak air..sebok la uncle ni org nak men la.
nono:korang ni perabih air uncle jek..acuuuu wat air..

sarah: adam, uncle nor cpt la pose..
nono: uncle standby dah ni..adam tu ha..
Adam: sekali lagi la acuu..
damia: tgk org dr td dh sedia..
nono: chak wewe!!
wewe: cpt u senyummm..
nono: sedia..sedia..
wewe:yeayyy!! siap dah satu..

wewe: yeayy!! siap dah dua..baguih la u ni 8)
sonok betul anak bunny ni mkn dlm umah baru..
dapat minum air spesel plak tu..
kenyang dah..landing2 plak
disebalik tabir..dikala org len tgh bz raj pun bz ngn kwn baru..
habih si kecik tu jd mangsa gurauan kasarnye..hukhuk
 opss..tgk si raj ni still lagi nak lepak bwh umah bunny tu nak menyakat..
                                                  ko sakat la sakan bapak bunny tu..hakhakhak..

Last but not least, thanks to nono very2 much..billion2 thanks sbb menjadikan umah bunny ni sbg satu realiti bukan fantasi malah berkualiti bukan poorliti..hehe

Friday, October 29, 2010

Bunny boom.boom..Die!

Semalam sgt gembira ble blk umh mak kata arnab dh beranak.Cepatnye...buat pengetahuan semua arnab preggy 30-32 hr jek.Gmbira punye psl terus call nono, "Uuuuu..u dh dpt ank.Mama u dh dpt cucu!!!" Haha...sebabnye ank2 sedara semua pgl bunny tu dgn nama nono.wakaka...Ada anak 2 ekor jek. 1 dh mati.uwaaaaaaaa...sebabnye kakak aku ckp mak arnab tu xske kain yg diletak dlm sangkar tu.So dia tolak2 kain tu sampai kteorg xsedar ank dia dh tergulung dlm kain dan mati lemas..sedeyyyy siot.

Sejak smlm dh risau sebab tgl sekor je baby. Td..hukhukk..baby yg sekor tu ttba hlg..cari2 xjpe..mak dia mkn ank die ke??? Check2 mulut mak dia bersih jek..hukhuk...Then aku google td pasal arnab yg dlm pantang..Sblm ni x google pon sbb xprepared lg nak dpt baby...hukhuk..

Perkara penting lain setelah anak arnab anda dilahirkan...

• Jangan ada sebarang interaksi pihak ketiga(antara anda dan arnab), dimana keadaan ini akan membawa kepada perilaku stress kepada ibu arnab, sekaligus akan memakan anak arnab.

• Berikan makanan yang tinggi protein, kekurangan protein didalam badan untuk menghasilkan susu akan membuat ibu bertindak memakan anaknya sendiri, untuk pengetahuan, anak arnab tinggi protein(sama juga kutuban/ari yang keluar). Anak arnab yang lemah ketika dilahirkan akan menjadi pilihan utama ibu, jangan panik dan menjerit-jerit jika terlihat kejadian itu, ini lumrah alam, ibu arnab sedang melakukan apa yang sebenarnya kita tak tau... jika dihalang, kemungkinan besar untuk ibu arnab stress adalah cerah...

• Kurangkan menggangu ibu dan anak tersebut, kalau boleh sangkar diletakkan bidai/kain/tirai/kertas tutup supaya keadaan didalam sangkar dan tempat beranak/wad beranak itu gelap dan tenteram, jika ingin beri makan, cepat-cepat beri dan lihat sekejap anak-anak arnab, kalau ada yang terkeluar dari kotak beranak/nestbox/bakul, angkat (dengan cara yang saya ajar dalam posting angkat anak arnab baru lahir) dan masukkan kedalam nestbox.

• Letakkan ibu dan anak didalam sangkar dikawasan kurang gangguan bunyi dan kunjungan manusia. Kehadiran mereka2 yang exited sebab tengok arnab beranak adalah punca utama arnab memakan anaknya sendiri juga tidak mahu menyusukan anaknya.



Source: arnabkiut blogspot.

Apa yang kat atas tu aku rs mmg btl la sbb dr smlm tgk mak dia mcm xske kt ank dia.Pastu agresif nk gigit tgn org jek..Tp sumpah sekali pun aku xsentuh ank dia lg..Kakak aku je yg pegang..Alang2 mak dia nak makan, nyesal sguh aku xpegang ank dia..Hukhuk..mak arnab ko beranak la lg....pasni msti aku jg ko btl2..hukhukk..Anyway mak arnab...ko pembunuhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!

Disebalik tabir hr ni di opis:
  • Rina..ko kata klu ambik gmbr haiwan, haiwan tu akn hilang. Tapi ni aku xsempat nk ambil gmbr pun dh hilanggggg...bykan hilangg tp dah mati terus.sedeyy.hokhok..
  • Didiii..ko br je suh ambik gmbr renab kan sbb ko xpenah tgk baby bunny kan..hukhukk..xsempatt...Sila mrh kt Rina sbb dia ckp psl haiwan hlg nih..
  • Rina...ko  hutang sekor baby bunny kt aku!! (aku xkira aku nk salahkan ko gak!!)
  • Tak sempat aku nk update pasal abg2 dan kakak2 kpd baby bunny nih dah adiknye kuar plak..hukhuk

Pak Bunny (Nono).huahaha..Ada bulu ala2 macam jambang kt muke..

Mak bunny si pembunuh..

                                                           Abg & Kakak baby bunny
Peter, Edmund & Caspian >> ank sedara aku yang br nama ala2 cite Narnia
Kalau aku bagi nama >> aton, atan, atin jek..cool!
Susah sgt nak mandikan.nahh ambik ko mandi dlm penjara...

 Ske btl diorg..
Bunny coolll....wewe cooll..hehe...
Play tym dlm umah..
My bunny's best fren..Raj..
  Lawak kan..kakak aku bg nama kucing ni Raj.wakaka..

Friday, October 22, 2010

..........

Ada orang tu dtg tmpt aku, br je sat td..2 second yg lepas.suh wat smthg.
.
.
.
.
.
.
.
 "Dalam ke'boyishan' ko ni ade gak girlynye ye.."
erkkk...blurrrrrrrrrrrrrrrrrrr.....boyish?? auchhh...

Tuesday, October 19, 2010

LJ bukan JLJ ok..

Alkisahnye ade kwn aku sorang ni tym kt opis lama ske sgt ngan LJ..

Hr ahad lepas g teman nono ngn kawan dia gi car used kan..then lepak2 bc magazine remaja  yg mmg dh ade atas meja..cover dpn tu si minah LJ nih..saje je la selak2 then terbaca..

Q: Kawan yang terlintas difikiran kamu ketika ini?
LJ: yuyu,..,dd &....

Difikiranku terlintas ohh kawan si LJ ni yuyu kwn aku yg fanattik sgt ngn  LJ tu ke?dd?opkos la x..kekeke..
Ahhh..ni fitnah semata-mata..wakaka...8)

Thursday, October 7, 2010

Ku dipaksa DD

Haha..'Ku dipaksa DD'..intro kontroversi..wakaka..Akibat di tag dd suh jwb 'Bila Mula Rasa Suka' wewe reply dengan seikhlas ht wpon bzzzz....

Bile mule rasa suke kat nono ek??
Kisah kami mcm roket laju jek...

Alkisahnye time aku dh break ngan wan my-ex tu bese la kan rs sedih jek..ala common la tu kan..siap mention kt team leader aku lg 'akak,kte xde mood nk wat keje,br pas break'..wahaha..

Lunch hour xkuar lunch pon,bosan dan ttba nk join yahoo chat room la..chat2 ngn ntah sape ntah..ttba ade ym dr dino topia, so aku pon lyn je la (lyn xsepenuh ht sbb tgh chat ngn org len =D) Dh hbs chat ngn org len tgl la mamat ni je..so lyn la dia ni sian...--->Tamat la kisah tok hr tu..

Esoknye, dia ym aku balik..borak2 dan tup tup aku ckp ngn dia jom la jumpe hbs keje ni (dlm ht,btl ke aku nih!!~~pangg)..Kteorg jpe kt Petronas Nanding sebab dkt ngn umah aku.Senang aku nk cabut klu jd ape2 (Adik2, klu  nak jpe pon kne tgk environment tau,kne pk ape2 kemungkinan berlaku nti..hehehe..Nk dptkan tip2 sila bli bku wewe publish kan nti ye..).Sblm tu ak tanya dia:

Wewe: Awk naik pe nti g sn?
Nono: Naik moto la..
Wewe:Moto color pe?
Nono: Merah..
Wewe: Moto ape ek?
Nono: hmm...moto merah jek =D (xmenjwb soklan lgsg)
              Awk nek pe?
Wewe: Myvi Putih..
Nono: Ok...tunggu sy dtg tau..Jgn lari dlu..
Wewe: ~~kkk..

Hbs je keje ak terus ke sn..tunggu2..xsmp lg..hmmm..Ttba ade moto TZM benti dkt2 ngn tmpt aku parking, smbil bke helmet nono tersenyum cm kerang busukkk(~~eh dia ke tu?..Eh mamat ni senyum kt ak la..btl ke? btl la tu moto merah.. ) Aku pon senyum la blk (bak kata rina wewe senyum xhbs,cm tu la ak senyum..wakaka) Pastu dia tnjukn tgn dia suh tgu jap dia nk g toilet..Dah sudah tu kami g mkn kt area2 ctu la..Time mkn kan, nono ambikkan lauk tok wewe..semua la letak kt pinggan ak..agak2 nk hbs je letak lg (oleh itu kengkawan sila phm knp wewe skrg makin comel & tembun ok)  ~~ohh..gentle nye mamat ni..Time ni alahaiii terske la kt nono dud...hbs mkn je aku ckp nk blk dh nti mak tgu kt umh (padahal mak ak xkisah pon sbb awl lg kot,even sbnrnye mak xtau pon ak kuar jpe nono..kihkih..) Nono kata nk follow hntr blk,ak xbg (takut dia tau mn umh nti)...

Rewind disebalik tabir..

  • Nono kata masa dia br smp tu dia xsure dlm kete tu wewe ke cume dia tau myvi putih ade 1 je kt ctu..
  • Masa nono baru smp dia g toilet tu sbnrnye dia nervous sgt..kt toilet ttba mama dia cl tnya kt ne sbb dia xsmp2 umh lg...Nono kata kt mama 'Jpe awek ma..nti blk ano cite k'..
  • Kt toilet nono menenangkan diri nk jpe wewe.wakaka..xcool la u...
  • Nono ckp cinta pandang pertama ms tgk wewe dlm kete..wakakakaka...xbley blah...
  • nono kata  sbnrnye dia folo aku blk diam2...~~panggg
  • Smp je nono kt umh, kakak nono ckp ngn ank dia "tirah,uncle blk lmbt jpe awekkkk" ~~tirah ketawa (tirah ms tu xsmp 1 thun lg)
  • Nono,mama,kakak...'pokpekpokpekkkk...'
Lps2 dr kejadian tu kteorg slalu je jpe..hampir setiap hr hbs keje jpe...
Lps 1 mgu knl,  nono jpe mak (sebenarnye dia nk jpe mak 1st time jpe tu lg) 
Lps 1 bln knl nono bwk jpe mama dia
Lps 5 bln fmly nono dtg merisik @bertunang --tgh kami br blk dr bukit cerakah,tgh ske2,tgh gelak2 mama ckp "bln dpn acik  nk dtg jpe fmly wawa"~~pengsann..ngan nono skali nk pengsan... 
Lps ni ape plak ye..sekadar menjawab yg dd tag..wakaka =D

~~TAMAT seketika~~

Thursday, September 30, 2010

Firstly first..

Hehe..nk senyum dlu jap =D..

Selama ak wat kek ni xterpikir nk wat cup cake..ttba jek nk try wat..
Kebetulan esoknye nk g open house kakak nono kt semenyih..so nk potong carot cake tu pasti hancus nye...

First skali bkr cup cake je dh hampir hangus cup tu.hukhuk...ms bli cup tu,org tu kata msuk je oven cup ni xterbakar pon..hukhuk..knp ak nye cm nk hangus???!!Kurangkan suhu oven br ok tp oven pon timer dh jem..ohhh sgt lama menunggu..asyik2 kne tgk kek dh msk ke lom..ke cup dh nk terbakar lg...ckit giveup '___'....

Lps bakar kek kne wat toping plak..sblm ni wat toping cheese ala2 secret recipe xjd..yang ni try len resipi toping cheeese plak...alhamdulillah jd...tang decorate kek mmg hampeh..xreti sgt..first timer la katakan...jengjeng....


hodohnye..presentation out!!

Dh siap decorate tok kakak nono kte decorate tok nono plak...hikhik

Hehe..nk wat huruf 'W' tu pon ntah brp kali buat ..
....kol 2 pg br siap semua...

Esoknye nono dtg umh nk jemput g open house kakak dia...

Nono: (sambil tersenyum).."asyik nono luv wewe je..ble nye nk wewe luv nono?"
         (Dh agk dh pe dia nk kata)
Wewe: "Laaa u ni...nah la nk sgt...bkn susah pon,rearrange je la blk =D"
Nono:"hehehe..."


Jom layan gambar nono yang sengal2 ubi..

Sila abaikan background ok..


 Zzzzzzzzzzzassssssssssssssttttttttttt......

Friday, September 17, 2010

Selamat Hari Raya

Selamat Hari Raya AidilFitri Kawan2..ohhh lambat sungguh wish ~~panggg

Sepanjang bulan pose & raya ni asyik wat kuih raye ngn kek jek..Raye thun ni je 3 kali dah Carrot Cake den buek..Sian Rano naik tembun dh mkn kek wewe je..sorry nono u must tasted every single kek i wat ok..

Tp still wewe lg tembun dr nono 8)


Thursday, July 15, 2010

Pagi Terhangitttt..

Sejak semalam ade je bende yang 'ter'...

Case 1

Si tunang datang umah petang semalam,jemput nk bwk g berbuke pose..Dalam perjalanan rs ade yang 'ter'miss jek..membelek2 tangan cm ade yang xkne..haaa..tau dh..smbil menunjukkan tgn ke dia..

Dia : Mana cincin???
Aku : Tertinggal kat toilet ms mandi td
Dia : Nasib kat toilet umah klu tertinggal kt luar cmne??Knp u bkk?
Aku : Ambek wudhuk td..
Dia : Gerak2 kan je la cincin tu..kan ade ruang..(muke seyes tempe)
Aku : Ketat la..
Dia : Klu ketat bgtau la..weekend nti leh besarkan ckit (pokpekpokpekkk..)
Aku : Klu xmo dibukak len kali letak cincin tu kt rantai jek..
Dia : Len kali bagi tau la nk rantai ke..nti bole aku bli ring ape2 yang besar gantung kt leher tu..
       (Uh!Mulut   puaka!!)
Aku : U ni nape??..I ckp elok2 kan..
Dia: Yela..kan mak aku pakaikan cincin tu kt jari bkn kt leher kan..
Aku: Menyepiii..(sambil mulut senget benget mengajuk si mulut puaka..)

NOte: Sampai jek umah terus ke toilet mencari cincin si mulut puaka..

Case 2

Pagi ni rs xsdp kt tangan lg..Nak kata xpakai gelang mmg aku xpakai pon..Jam?Pakai jek..
Oic..'ter'silap pakai jam belah kanan plak..slalu pakai kt kiri..

Case 3

Ouch..dh lambat ni nk g kije..dh 6.40am..terkejar2 ke kereta sambil menghidupkan enjin..cube lg..cube lg..waaaa...xleh start engine...terus call si dia..masuk voicemail lak..Call dd plak la..

Aku: Dud...kete aku sakit..
Dud:Haa??
Aku:Kete aku dh jd cm kete ko..xleh start..
Dud:O..bateri la tu..
Aku:Brp ek harga bateri ko tukar hr tu?
Dud:(sambil menanya mak nye)..hmm..hr tu dlm Rm100..
Aku:oo..ok la.bye

Call plak si dia semula..

Aku: U...
Dia: Yeee...(Suara org mls xbgun lg)
Aku: Kete i xleh start..bateri kong..(conpiden jek..)
Dia: Ade bkk lampu xtutup ke?
Aku:Xde plak..
Dia: Jumper la..suh along u..
Aku: Oklah ..

Sambil mengintai2 dr tgkp umah along..nampak adani tengah gosok baju sekolah..

Aku: Kak, ayh mn?
Dani: Ade kt dapur..

Sambil berjalan ke dapur mencari along..along tgh mkn kuih..

Aku: Long..jumper kete..
Along: ha??? Kete ko dh bape thun?
Aku: Baru sethn lbh..
Along: Aik xkan bateri kong??Kete baru jek lg..Ko siap2 je la RM180
Aku:Awat mhl sangat??
Along: Yela..bateri kering..dh ko mls jg air bateri
Aku: Eh.org br je cek air bateri ahad hr tu tau...(sambil tu along tgh cek kete)

TTba tnpa sedar kete dh start..cume dgr along cm ketuk2 benda...Along berpaling kearah ku dan..ouchhh.(kenapa ko ketuk kepala aku!!!!)

Along:Ko brp thun dh bwk kete?
Aku: hahaha (gelak besarrrrr)..eh...eh..along watpe td..ketuk pe??
Along: (menggeleng2 kepala)..Len kali cek la gear dlu!
Aku:Nape??Neutral ke?
Along: (menggeleng2 kepala)..
Aku: Mana org tau smlm ano yang bawak kete (Ano si puaka tu drive smlm ms nk g buke pose..ingt x?ingt x?)

Ttba ade org menyampuk..

Mak: (Sambil mrh2)..tulahhh ..aku ni mkin nk mati mkin makbul doa aku tau!!
        (Sebenarnye mk xpuas ht la tu psl smlm..krisis ckit)
Along:(Pandang2 aku dgn mke tanya tanya)
Aku:(Panassss..wat xdgr..terus blah g kje)

Dalam kete sambil drive..Call Ano aka. si dia aka.si mulut puaka..

Aku: UUUUUUUU...u punye psl lani!!
Ano: Nape??
Aku:U laaaaa...xleh strt sebab neutral!!!
Ano:Eh..i wat Parking la smlm..Kaki u tu agaknye tersepak gear tu..
Aku:Mane de!!..ko ni mmg tau..pg2 wat aku panasss jek..berdouble2 aku kne mrh..kne ketuk plak tu!!
Ano: Hbs tu u mrh i la ni.??
Aku:Yelah!!!
Ano:Jgn la mrh pg2 ni..hehe..Senyumm..senyum..(bole bygkan cmne ano wat mke)
Aku:Byk la ko senyum..hangit pg aku tau x!!..dh la lmbt dh ni..tgk!! dh jem!!
Ano: Bwk ht2 tau..hehe..
Aku: (Putuskan talian...)

Call Dud..

Aku:Dud..kete aku dh ok...bkn bateri..tp sebab gear kt N jek..
Dud:laaaa...
Aku:Ni ano punye pasal lani..blablablablaaaaa
Dud:Blablabla...Ak pon rs nk marah..jpe ano nti sepak bontot dia...blablablaaaa...

Sekian sudah cerita..penat.....

Friday, July 9, 2010

Kain Kurung Sulam

Kod: S1001
Warna: Biru Laut
Harga : RM120 free postage (Semenanjung M'sia) Available!!


Kod: S1002
Warna: Oren Coklat
Harga : RM120 free postage (Semenanjung M'sia) Available!!  



Kod: S1003
Warna: Hijau Pucuk Pisang
Harga : RM120 free postage (Semenanjung M'sia) Available!!
 



Note: Stok baru akan tiba nanti dengan pelbagai warna dan corak..Nantikan(",)v

Thursday, July 8, 2010

New Item..

Hai kwn2..Hari ni wawa mau mengwar-warkan bahawa wawa akan menjual kain sulam, kain manik dan baju kebaya...seperti ini...(tergendala sbb nk g bengkel di nilai spring ni..)tunggu.........

Monday, July 5, 2010

Jual-jual..

Foot Detox Patch

Kengkawan yang dihormati..
Foot Detox Patch ini sangat murah berbanding jenama terkenal malah ia juga memberikan kesan yang sama dengan jenama lain yang terkenal. Oleh itu, kenapa anda perlu bayar lebih? Jimat dan amat berbaloi.Barangan kesihatan yang amat bagus dan bijak untuk diberikan kepada ibubapa anda,malah anda dan juga keluarga boleh menggunakannye...Hidup Sihat Keluarga Bahagia!!!Mencegah lebih baik daripada mengubati!!

Cara terbaik membuang toksin dalam badan tanpa mengambil sebarang ubat untuk di makan dan hasilnya anda akan:-
1- Membantu buah pinggang dan sistem limpa menjalankan fungsi pembersihan toksin dari badan.

2- Membantu mendapatkan tidur yang lena, menghilangkan sakit kepala dan menghilangkan kepenatan.
3- Membantu menghilangkan lenguh dan kesakitan pada kaki.
4- Meningkatkan tahap imuniti, pengedaran darah dan membantu menstabilkan metabolisma.
5- Mengurangkan ketegangan pada otot dan membuang air berlebihan dalam badan.

6- Mencegah sembelit.

7- Mengurangkan bau kaki

Cara memakainya:
Tampal pada tapak kaki .Seeloknya pakai sebelum tidur di tapak kaki selama 5-8 jam untuk kesan maksimum.Minum air yang banyak semasa menggunakan foot detox patch juga dapat membantu meningkatkan kadar toksin yang disingkirkan.

Pakai cmni..


Hasilnye..eii..byk toksin

Harga : RM20 (tak termasuk postage)

Kepada sape yg berminat silalah tglkan komen anda ek..(",)v

Thursday, July 1, 2010

Lama Tidak Berjumpe Kamu..


Pagi sume...hr ni dtg awl..seawl 6am dh bertolak dr umah..no jammed..Kne masuk opis kol 7.30am..waaaa
ngantukk lg...hukhukk..lama xjpe dd dudu..Isnin hr tu ttba jek minah tu EL,Rina pon sm..hukhuk..aku xlunch tau..bekfes pon x..ptg blk kje mkn kt umh je..hr selasa plak ttba jek aku halfday...haha..dd siap kol lg tnya aku dimana..aku dh agak dh dlm kol 8.30 mesti minah tu akn msg @ kol..sbb mesti nk ajk g bekfes..hikhik..hari rabu aku dh smp opis, dd msg kata dia cuti ko g ngedate kan2..waaa...xde kwn lg...hr ni..jengjenggg..xtau dd dtg ke x..Dud hr ni ak bwk bekal lunch..sv budget..alamakk hr khamiss..mee rebussssss..xsbr ni tgu dd dtg (dgn mke seyes duduk kt kerusi memandg pintu kaca dgn harapan dd melangkah msuk..lambatnyeee..krukrukrukkk..).Ouchhh..br jek dpt msg dd dia tgh jem kt tol Sg.Besi..waktu2 canggini klu bunyi sms @ kol msti dr dud...still sabar menanti..dd ak lapar niiiiiiiiiiiiiiii...


Mati kelaparan menunggu...tinggal tulang dh..hukhuk

Wednesday, June 30, 2010

Mood pagiku mati.

Pagi2 sampai kt tmpt parking ter'rush2' nk login masuk opis...
Jalan... menolak & melepasi pintu kaca...
Jalan...*tiktiktikk* menekan id & pswd pintu....verify...tolak pintu kaca...
Jalan...sampai kt schedule board update attendance...
Jalan...hampir sampai ke partitionku..ttba...
"blablabla..siapkan pengujian..move to server develop...jumaat ni nk check."
Ouchhh..sgt xleh trima ayt2 sebegitu di pg hr..
Terus xde semangat nk wat testing...akibatnye..layan fb & berblog..konon2 nk hlg stress..hukhukk

*p/s: klu xdgr ayt cm gitu pagi2 cmnu msti aku rajiin wat kije..='(

Monday, June 28, 2010

Weekend yang happening..



Sabtu lps ke majlis kawin Rossa..Pengantin gojes banget...Pastu kami terjah keeeeeeeeee KLCC..
Dh jln2 penat lapa plak..semua yg mkn kt kenduri ros dh hadam kot..makan2 di Kg.Baru dan pulang..Kami sgt hepi..ambik ckit mood pengntin..berangan2 ckit...pastu g ngedate..haha

Inilah kami..



Kami bersama pengantin yg gorjes..

Inilah kami yang hepi..


Sunday, June 20, 2010

Pssstt...layannn

Hari ni tanggal 20 Jun 2010 termetrai la perjanjian 2 ht utk bersatu ntii...ntii je tau..xtau ble..hukhukk.Pagi2 subuh dh bgun msk2 blalablabla...kul 10.30 diorg bertolak dr gombak..smp umh dlm kol 11.30.Semuanye berjln dgn smooth and simple..opsss..ini mjlis merisik tau..tp kteorg xbuat mjls bertunang..wpon merisik je tp dlm bincg2 tu kira dh officially jd tunangan la...ouchhhhh..cepatnye..

Nak jd kan crita papanye si dia terkejut tgk mke ayhku.sbbbnyeeeeeeeeee...ayhku muke lbh kurang mke papanye punya ayh...haha...Makku ngan mamanye plak ade tahi lalat yg sm tmpt ats bibir..sm la ngn kakaknye..Mjlis yg simple dan ala2 friendly tu buatkan org2 xkekok..

Bincg2 kjp je..pastu sarungkan cincin..abg ipr tnya "wa..awat tgn hang getaq..parkinson ka??" haha..mmg obvious kot..aku pon leh nmpk sgt tgn aku getar2...time mama dia sarung kan cincin mama dia ckp "salwa, mudah2an ade jodohnye ye"..masa sarungkan sampai tgh2 jari tu mama cm benti kjp sambil bc bismillah sambg sarungkan cincin..ye la tkut xmuat kot..haha..aku pon takut xmuat..huhahahaa...

Ok la..layan la gmbr ni ckit...


kain dr si dia..hukhuk br semalam g sbok2 cr kt nagoya jln TAR


sori gmbr xcntik sbb orgnye xcntik..nyorok2

bye2 korang..ttba rjin ngupdate..hikhik (",)v

Tuesday, June 15, 2010

Ku terpaksa..hukhukk

Hampeh tol kne tag oleh si didi dudu dede kuku...
Aku jwb eh...

1) Apakah yg bermain di fikiran anda sekarang?
"Perlukah aku menjwb tag ni??..Knp mesti aku?? Malas tol...hehe.=D"

 2) Apakah nama samaran anda?
Byk tu..ms kat matrik ade kwn aku tu nama Sayang Rafidah bg aku nm >>wawa jerung
Smp la skrg melekat nm tu..

Bf & ex penah pgil ku..hukhukk....si genduttt

Bf juga pgil aku jerung putih...

Kat opis kak zai bg gelaran baru...wawa besen..
Sebabnye asal kuar ngan diorg jek aku akn bli besen..Besen tok mak kat umah (",)v


3) Berikan 3 org yg anda sayang?
Soklan ni kne pk lama..hmm..ntah la..~~panggg

4) Panggilan utk si dia..
U..Flowerhorn.sebabnye dahinye agak jendul..

5) Hadiah yg diimpikan dr seseorang yg istimewa?
Ntah la..ape2 je boleh tp mesti la surprise..

 
6) Blog mana yg anda suka tengok?
So far blog dd je yg aku bukak..tu pon jrg2..lariiiiiiiiiiii..keje yg byk watkan aku mls nk mengupdate@ tgk blog org len..



Sekian sudah terjawabnye smua soklan..
Sambung kije yuk!!

Thursday, June 3, 2010

Kejadian yang tetiba jek..

Ohh..didi ko ttba jek ajk aku g umh ko..aku pon ttba jek terpergi ke sn.hewhewwheww
Aku ni semua 'ttba jek'..hehe..xpe.. ambik berkat abg ko ye dud..(",)v

ape motif?? lariiiii..

note: ttba jek dd dh berckp ngn mak ak..kuikuikuii

Tuesday, June 1, 2010

When im 44 years old (",)v

Stelah di tag oleh puan dd..Inilah rupe aku..Untuk tatapan semua...
Dipersembahkan....d mama jerung damn coollll..


Wednesday, January 20, 2010

Be free

All I want to say is it's Flirty Timeeeeeeeeeeee ......

Friday, January 15, 2010

Derita Merindu

Hukhukk..beb jom layannnn....

Rap)
Kau katakan cinta gunakan akal
Bila aku gunakan, kau yang menyangkal
Bagaimana nak kekal
Kau katakan cinta gunakan minda
Bila aku gunakan, kau yang tak percaya
Bagaimana nak bahagia

 
Maafmu tak bererti, kau mudah sesali
Berulang kali telah kau mungkiri
Manis mulut berjanji terpedaya lagi
Menanti biar terus didustai

Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu
Tak ku kenal lagi engkau siapa

(Rap)
Dan aku cuba sedaya upaya
Telah ku usaha dengan sepenuh jiwa
Bagaimana hendak ku lupa
bayangan wajahmu selalu di depan mata
harum baumu masih dapat ku hidu
Bagaimana ingin aku membencimu
Jikalau setiap hari merindu
Sekiranya derita merinduimu itu sebenarnya bahagia..
Aku pilih derita..

Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa
Mungkinkah esok atau lusa walau biarpun lama
Akan ku biar tiada ku tetap kan setia
Entah bila akan tiba sampai jua harimu yang sama
Esok seperti semalaman yang tak berubah

Kaulah tanda tanya.. kau tiada titik noktah
Ku dibuai mimpi lena dikejut igau semula
Kaulah tanda tanya.. kau tiada titik noktah
Ku dibuai mimpi lena dikejut igau semula

(Rap)
Seandainya kau berada di depan mata
Mudah untuk aku berkata-kata
Supaya dapatku melihat seraut wajahmu
Walaupun belum tentu kau mahu bertemu
Apalagi memandangku
Setelah ku turutkan segala kemahuan kau mainkan perasaan
Begitu mudah kau ucapkan terimalah saja kenyataan..
Aku masih terkilan

Maafmu tak bererti, kau mudah sesali
Berulang kali telah kau mungkiri
Manis mulut berjanji terpedaya lagi
Menanti biar terus didustai

Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa
Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa

(Rap)
Jika kau dapat memahami hati seorang perindu
Baru kau tahu derita hatiku
Jika suatu hari nanti giliran kau merindu
Baru kau ingat derita diriku
Segala yang berlaku bukan kemahuanku
Apa gunanya bahgia
Jikalau bahagia bersamamu hanyalah untuk sementara waktu
Aku pilih derita merinduimu

Maafmu tak bererti, kau mudah sesali
Berulang kali telah kau mungkiri
Manis mulut berjanji terpedaya lagi
Menanti biar terus didustai

Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa
Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa


p/s:Ohh..very d dlm maksudnye..

Thursday, January 14, 2010

7 bad skin habits to break

Happy lunch hour kwn2 ku..Smlm aku bli magazine SHAPE ms jenjln kt alamanda..hoho..xtahan bkn magazine SHAPE ok..mengapakah aku begitu?haha..one of the intention mestilah nk shape up d body kan..So,selak punye selak jumpa la article ni..lets share some information ok bcoz sharing is caring kan..Ok.article ni tentg 7 bad skin habits yg u all beb mungkin lakukan..Oleh itu mari lah kite renung2 kan..

1. You rub ur eyes -Besides causing ur eyelids n overall eye area to swell up temporarily,rubbing ur eyes can encourage wrinkling and break capillaries, leading to redness as well as unsightly blood clots.These cumulative effects can also add years to ur face(ohh...no!!),making u look older than u really are.So nxt tym u hear some1 say "Stop rubbing ur eyes", it's best to heed their advice.  

2. You bite ur nails-Nail biting is not only unattractive;it cn also leave ur nails weak n prone to peeling n splitting.However sometimes d damage can go deeper than juz unsightly nails.The tearing off of protective layers-skin & cuticles- can result in skin around ur nails being exposed, and your nail brittle, preventing them from growing out smoothly.~~kpd sape2 yg bakal disarungkan/menyarungkan cincin dijari @ nk kne sarung cincin lg pasni watch out!!    

3.You make faces-While facial exercises can relax ur facial muscles,making faces won't.Frequent squinting,frowning n grimacing stretch and contract ur muscles repeatedly, causing d overlying skin to be pulled and scrunched.This, in turn, encourages d formation of fine lines and wrinkles in these places over time.~~yang ni aku slalu buat tnpa sedar.hoho    


4. You pick at ur skin-Refraining from picking @pimples is often easier said that done, which is why u need constantly remind urself of its consequences:Inflammation,redness,swelling,or worse,permanent scarring."Scarring is caused by the damage that's done to ur skin's cell structure when u pick at it.Constantly touching ur skin can introduce more bacteria into ur pores, which can lead to more breakouts, and the whole vicious cycle starts over again.~~ni mmg hobby ble ade pimple   

5.You go to bed with makeup-makeup contains chemicals that can be harmful to skin especially if left on overnite.Leftover makeup combined with bacteria from d day's xtvt can clog pores and result in breakouts.It can also cause ur skin to age much faster than it should.our advice:always treat ur face to beneficial ingredients when u sleep.~~dh penat sgt kdg tertdo terus  

6. You love junk food-People who replaced a diet rich in refined sugar and flour with foods high in protein and whole grains developed fewer breakouts, which is no surprise considering that snacks that are in high salt,fat,preservatives(which ur body has to work extra hard to eliminate) and refined carbohydrates often contain little or no nutritional value whatsoever.

7.  You constantly lick or bite your lips-While lip licking and biting is common,doing it too often can leave ur lips dry,chapped,peeling, and even bleeding.There are a number of factors that can trigger lip licking and biting. Among of them are constant exposure to sun,wind n air-cond,all of which dry ur lips and trigger a desire to wet them.However,instead of hydrating them,licking ur lips only robs them of more moisture,and creating d urge to lick again.



Tuesday, January 12, 2010

Busan..

Selamat tghr semua..sudah bosan yg amat maka aku pon mula la mau mencoretkan sesuatu dlm belog ini sbg tanda kebosanan..Sepanjang mgu lepas mood bekerja memang baikkk punya..byk gak la keje aku dh siap..ms testing system hr tu pon bos puji sbb dh byk improvement tp ade la ckit2 lg yg kne baiki..Kalau permulaan minggu berkerja iaitu hr isnin xok hr2 seterusnye mcm tu la jugak.Wht can i say is it is b.a.d..

Semalam aku mc.Ahad tu dh g klinik dh tp xok gak so isnin g klinik len plak..Dpt mc mmg tdo smp lebam la..smp umh 11.30 pg balun nsi lemak sebungkus pastu tdo smp 2.30.Bagun2 terus mkn lg.Masakan mak wat aku tergoda terus bgun g dpur mkn.Lps mkn lepak2 atas katil bc bku terlelap lg..mak pulak yg nek takut tgk aku tdo..mak kata "montel la salwa asyik tdo jek.ishhh bgun la takut org tgk ko tu tdo jek"..huahaha..Mlm kul9 pon tdo lg smp la pg.Aku rs smlm aku dh kumpul lemak byk dh ckup sekilo dua agaknye..konon2 nk bertrademill ptg tu tp aku lg sygkan tdo aku..huhu..

Hari ni,bos aku mc plak..esok keje yang ckit2 hr tu dia nk tgk..tp siap ckit jek hr ni..aku xde mood nk menggunakan khidmat Dr.Gugel tok solve problem..hoho..dan minggu ni sbnrnye byk keje yang kne siapkan termasuklah projek2 khas yang aku join (dipaksa join)..Minggu ini pada thun 2010 adalah hr yg sgt jemmmmmmm bg aku..mgu lepas semgu dok kajang so xrs la sgt jem nye ble dr langat nk ke tmpt keje..Byk sgt kete dh kt tmpt aku tu..nasibla dh tukar waktu keje msuk kul 8 klu x mmg xsempat la sgt smp.Itu pon aku main tpu sbb aku login keje kt Pusat Sukan dkt ckit dr opis aku..nsib online klu punch card uh jenuhh ha..

Hari ini tetiba rs sunyi & sedih jek..Terkenang...

Thursday, January 7, 2010

Puisi Ketika Cinta Bertasbih


Ohh..kwn2 ku mengapakah aku begitu teruja dengan 'Ketika Cinta Bertasbih' padahal filem ni filem 2009..skrg dh 2010..ohhh aku sgt ketinggalan...mesti u all beb gelakkan aku kan..WRQ knp la aku ni slow sgt..hp pon leh tnya ko ade infrared ke x..dushhdushhh..sgt ketinggalan ok..Aku dh google puisi ketika cinta bertasbih untuk tatapan u all beb..

CINTA adalah KEKUATAN yang mampu
mengubah duri jadi mawar,
mengubah cuka jadi anggur,
mengubah malang jadi untung,
mengubah sedih jadi riang,
mengubah setan jadi nabi,
mengubah iblis jadi malaikat,
mengubah sakit jadi sehat,
mengubah kikir jadi dermawan,
mengubah kandang jadi taman,
mengubah penjara jadi istana,
mengubah amarah jadi ramah,
mengubah musibah jadi muhibbah,
itulah CINTA !!!



Sekalipun CINTA telah kuuraikan dan kujelaskan panjang lebar.
Namun jika CINTA kudatangi, aku jadi malu pada keteranganku sendiri.
Meskipun lidahku telah mampu menguraikan dengan terang.
Namun tanpa lidah,
CINTA ternyata lebih terang
Sementara pena begitu tergesa gesa menuliskannya
Kata kata pecah berkeping keping begitu sampai kepada CINTA
Dalam menguraikan CINTA, akal terbaring tak berdaya
Bagaikan keldai terbaring dalam Lumpur
CINTA sendirilah yang menerangkan CINTA dan perCINTAan



Ketika aku memandu & Ketika Cinta Bertasbih

Pagi2 aku drive layan perasaan ttba kuar plak lgu nih..aku ske bangattt..Lgu nye so simple tp makna yg mendalam..mari kwn2 kte layannnn...

Ketika Cinta Bertasbih 

Bertuturlah cinta Mengucap satu nama
Seindah goresan sabdamu dalam kitabku
Cinta yang bertasbih
Mengutus Hati ini
Kusandarkan hidup dan matiku padamu
Bisikkan doaku
Dalam butiran tasbih
Kupanjatkan pintaku padamu Maha Cinta
Sudah di ubun-ubun cinta mengusik resah
Tak bisa kupaksa walau hatiku menjerit
Ketika Cinta bertasbih
Nadiku berdenyut merdu
Kembang kempis dadaku merangkai butir cinta
Garis tangan tergambar tak bisa aku menentang
Sujud sukur padamu atas segala cinta..

Tuesday, January 5, 2010

Haven't Met You Yet


I'm Not Surprised
Not Everything Lasts
I've Broken My Heart So Many Times,
I Stop Keeping Track.
Talk Myself In
I Talk Myself Out
I Get All Worked Up
And Then I Let Myself Down.

I Tried So Very Hard Not To Loose It
I Came Up With A Million Excuses
I Thought I Thought Of Every Possibility

And I Know Someday That It'll All Turn Out
You'll Make Me Work So We Can Work To Work It Out
And I Promise You Kid That I'll Give So Much More Than I Get
I Just Haven't Met You Yet

Mmmmm ....

I Might Have To Wait
I'll Never Give Up
I Guess It's Half Timing
And The Other Half's Luck
Wherever You Are
Whenever It's Right
You Come Out Of Nowhere And Into My Life

And I Know That We Can Be So Amazing
And Baby Your Love Is Gonna Change Me
And Now I Can See Every Possibility

Mmmmm ......

And Somehow I Know That It Will All Turn Out
And You'll Make Me Work So We Can Work To Work It Out
And I Promise You Kid I'll Give So Much More Than I Get
I Just Haven't Met You Yet

They Say All's Fair
And In Love And War
But I Won't Need To Fight It
We'll Get It Right
And We'll Be United

And I Know That We Can Be So Amazing
And Being In Your Life Is Gonna Change Me
And Now I Can See Every Single Possibility

Mmmm .....

And Someday I Know It'll All Turn Out
And I'll Work To Work It Out
Promise You Kid I'll Give More Than I Get
Than I Get Than I Get Than I Get

Oh You Know It'll All Turn Out
And You'll Make Me Work So We Can Work To Work It Out
And I Promise You Kid To Give So Much More Than I Get
Yeah I Just Haven't Met You Yet

I Just Haven't Met You Yet
Oh Promise You Kid
To Give So Much More Than I Get

I Said Love Love Love Love Love Love Love .....
I Just Haven't Met You Yet
Love Love Love .....
I Just Haven't Met You Yet
p/s: hoho..i have met you..but not today..later (",)v